Mjelga Hantverksbryggeri | Om oss
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Om oss

OM OSS – VÅR HISTORIA

Följ med oss på vår resa, tillsammans med drömmar och spännande idéer, på Pellesgården i Mjälga, Borlänge.

Våra vägar möttes genom ett gemensamt intresse för miljö, historia, arkitektur och vår kärlek till hantverket. Vi var båda verksamma i Stockholm sedan flera år innan vi bestämde oss för att packa ihop och flytta upp till Pellesgården i Mjälga, Borlänge.

 

Att det sen blev öl var mer av en slump än något annat. Att hela produktionen blev ekologisk är mindre av en slump eftersom vi båda tror på en mer hållbar- och kretslopps anpassad produktion och livsstil.

 

Vi fann varandra bland historia, arkitektur och vår kärlek till hantverket.

På ladan sitter solpaneler som ger den energi vi behöver för att driva bryggeriet och på sidan av ängen står våra bisamhällen med våra hårt arbetande bin som under några korta månader på året producerar en helt fantastiskt god honung.

 

Vi ser även fram emot att ha några Hedemorahöns i trädgården och att kunna expandera humleodlingen med lokala sorter från byarna runt Borlänge. Brist på idéer och drömmar lider vi inte av!

 

Vår resa fortsätter, och vad målet blir vet vi inte, men vi hoppas att ni är många som vill dela vår resa med oss!

 

 

Vi på Mjelga Hantverksbryggeri