Mjelga Hantverksbryggeri | Om oss
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Om oss

OM OSS

Vår resa har precis börjat, tillsammans med drömmar och spännande

idéer, på Pelles gården i Borlänge.

Våra vägar möttes genom ett gemensamt intresse för miljö, gamla hus,  arkitektur och kärleken till hantverket. Vi var båda verksamma i Stockholm sen flera år innan vi bestämde oss för att bosätta oss på Pelles gården, i Borlänge.
Att det sen blev öl var mer av en slump än något annat. Att hela produktionen blev ekologisk är mindre av en slump eftersom vi båda tror på en mer hållbar- och kretslopps anpassad produktion och livsstil.
Vi fann varandra bland gamla hus, arkitektur och vår kärlek till hantverket.
På ladan sitter solceller som ger ström till bryggeriet och på sidan av ängen har sju bisamhällen blivit skattade på sin honung. Vi ser även fram emot att ha några Hedemora höns i trädgården, att kunna expandera humleodlingen och att utöka köksträdgården. Brist på idéer och drömmar lider vi inte av!

Själva bryggandet inleddes med skiftande smak och resultat fram till idag då vår första riktiga ekologiska helmalts öl, Mjelga Ale, är klar. Det har tagit sin tid och vägen hit har inte varit rak. Vår resa fortsätter, och vad målet blir vet vi inte, men vi hoppas att ni är många som vill dela resan med oss!

 

Vi på Mjelga Hantverksbryggeri